The Royal Ten
onderdeel van: The Royal Ten

Frame Running

Dit onderdeel is sinds 2023 onderdeel van The Royal Ten. Op een parcours van 1,1 kilometer kunnen kinderen t/m 12 jaar met een lichamelijke beperking het opnemen tegen elkaar. Zij bewegen zich tijdens dit onderdeel voort door middel van een running frame (een soort driewieler met borststeun). Het gaat er hard aan toe en er worden razendsnelle tijden neergezet.

Waarom dit onderdeel?

Bij The Royal Ten vinden wij het belangrijk dat iedereen moet kunnen deelnemen aan sport. We verwelkomen iedereen tussen de 3 t/m 99 jaar, van doorgewinterde hardloper tot beginners en alles er tussenin. Toen wij in 2021 gewezen werden op deze nieuwe manier van deelnemen aan hardloopevenementen, zijn we gaan kijken hoe we dit konden onderbrengen bij The Royal Ten. Door de pandemie heeft het even geduurd voordat we dit konden waarmaken. We hebben ons in de tussentijd door verschillende (ervaring)deskundigen laten informeren, waaronder Frame Running Nederland, waarbij we keken naar de toegankelijkheid en veiligheid van het parcours.

Tijdens de 25ste editie op 4 juni 2023 was het eindelijk zover. 11 Frame Runners stonden bij de start met allemaal een enthousiaste achterban langs het parcours. Wij kijken met blijdschap terug op deze eerste keer dat Frame Running onderdeel was van The Royal Ten.

We hopen in 2024 nog meer Frame Runners te mogen ontvangen. Kinderen t/m 12 jaar die willen deelnemen aan Frame Running kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@royalten.nl. Voor deelnemers aan Frame Running is de parkeerplaats van ROC Mondriaan naast het start-finishgebied ter beschikking gesteld.

Momenteel is het alleen mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar om deel te nemen aan Frame Running. In de komende jaren willen we dit gaan uitbreiden naar alle afstanden.

Running Blind

Technisch gezien is Running Blind niet een individueel onderdeel van The Royal Ten. Maar we ontvangen hardlopers met een visuele beperking al jaren met open armen. Ons doel is om iedereen het plezier van hardlopen te kunnen laten ervaren, ongeacht eventuele beperkingen of conditie.

Running Blind deelnemers kunnen zich voor alle onderdelen inschrijven via de website of door te mailen naar info@royalten.nl. Begeleiders hoeven niet te betalen voor hun startnummer.